Príbehy o českých superpotravinách

Príbehy o českých superpotravinách

Kniha rozpráva dvadsaťpäť príbehov o potravinách z našich lúk a hájov, ale ukazuje aj zaujímavé súvislosti medzi jedlom a životom.

Alebo keď jedlo hovorí

Recepty sú inšpirované varením našich babičiek a prababičiek, a nie súčasnými stravovacími trendmi, ktoré často ani nemajú veľký zmysel. Ak máte radi jedlo, táto kniha patrí do vášho #musthave.

Skladem

20,60 EUR s DPH

ks

Dopyt na produkt
Údaje zadané v tomto formulári sú dôverné. Jeho vyplnením a odoslaním súhlasíte so spracovaním zadaných údajov.
V rámci GDPR nám poskytujete citlivé informácie o svojom zdravotnom stave, čo si vyžaduje váš informovaný súhlas so spracovaním týchto údajov. Tu nájdete viac informácií o tom, kam sa váš vyplnený formulár dostane a čo sa s informáciami deje - Ako prebieha spracovanie.
 *
 *
 *
Iné súhlasy alebo nezhody
Políčka s hviezdičkou sú povinné.

Popis

AUTOR
Veronika Hanzlíková
1. vydanie 2019
Milujem túto knihu o jedálnom lístku. Napísala ju česká autorka, ktorá do nej vložila všetky svoje vedomosti o tom, ako vyriešila mnohé svoje zdravotné problémy so stravou. Ukázala české potraviny, ktoré spolu so svojou sestrou vložila do konceptu dietetiky v čínskej medicíne.

Úryvok z knihy

"Naozaj som nevedela, čo si z množstva úžasných informácií vybrať."
Keď maliny hovoria
Maliny majú podobné posolstvá ako ostružiny. Nie nadarmo sú si botanicky veľmi blízke. Preto zopakujem to najdôležitejšie - pre trochu tŕnia by sme nemali hneď zabúdať na dary, ktoré sme dostali. V prípade týchto dvoch plodov sú to dary v podobe zdraviu prospešných látok a v prípade nášho života to môžu byť tie najzákladnejšie. Napríklad to, že sme zdraví, máme dobrú rodinu alebo partnera, prípadne prácu, ktorá nás baví, šikovné deti a niečo na jedenie a pitie.
Okrem toho v sebe maliny nesú posolstvo červenej farby a ich stimulačné účinky na oblasť prvej čakry a s ňou súvisiace orgány. Avšak aj dávne pôrodné babice a koreňové babice vedeli a učili, ako zaobchádzať s malinovými listami a plodmi.
Cibuľa
Podľa ľudového liečiteľstva sa cibuľa môže používať ako podporný prostriedok pri kašli, chrapote, prechladnutí, angíne, bronchitíde a bolestiach v krku. Má vynikajúce antibakteriálne vlastnosti, takže je skvelá na všetky problémy s dýchacími cestami. Naše prababičky používali cibuľové sirupy s medom, cibuľové vývary alebo obklady. Cibuľový obklad sa dá použiť pri bodnutí hmyzom a niekde sa dokonca spomína na upokojenie ekzémov.
Primerané množstvo cibule vraj zlepšuje trávenie, pretože zvyšuje vylučovanie tráviacich štiav a môže zabíjať črevné parazity. A jedno z najsenzačnejších ľudových tvrdení je, že cibuľa má afrodiziakálne účinky.

Recenzie

Úprimne... je to úplná bomba! Ešte nikdy som nečítala takú čitateľnú knihu o jedle! Veronika má dar podávať informácie pútavým spôsobom a ja som mala prečítané za tri dni. Nečakajte žiadnu nudnú príručku o tom, koľko vitamínov je v ktorejkoľvek potravine, ale pripravte sa na úžasné príbehy, recepty a skúsenosti, ktoré Veronika zozbierala počas svojho života.

Veronika dokáže počúvať jedlo a vycítiť, čo nám majú povedať napríklad paradajky a ako nám ich konzumácia môže pomôcť. Táto kniha by rozhodne nemala chýbať v žiadnej kuchyni.
Martina Doubková

Kto je Veronika Hanzlíková

Veronika Hanzlíková je výživová poradkyňa a mentorka na ceste za životnou pohodou a stravovaním.
Hoci vyštudovala biochémiu a potravinárstvo na VŠCHT, má dar písať o jedle a stravovaní zrozumiteľne a bez vedeckého pátosu. Jednoducho tak, aby ste jej rozumeli. A nielen to. Veronika vo svojej knihe viac ako o živinách, vitamínoch a mineráloch píše o ľudovej múdrosti a medicíne, ktoré môžu podporiť naše zdravie pomocou obyčajných a lokálnych potravín.
Velikost balení
248 strán
Značka
Různé
Pribehy-ceskych-superpotravin

Príbehy o českých superpotravinách

20,60 EUR s DPH Skladem

ks

Vhodné kombinace